Leveren en aanbrengen

Leveren en aanbrengen van een binnenbeton vloer

Hieronder vindt u informatie over hoe wij binnenbeton vloeren aanbrengen en afwerken.
kapper-1

Vlinderen

Al onze betonvloeren worden gevlinderd voor een sterk verdichte toplaag met een gewolkt uiterlijk. Vlinderen is machinaal dichtspanen van een betonvloer. Dit vlinderen vindt plaats aansluitend aan de stort van de betonvloer en kan meerdere uren en zelfs dag/nachtdelen duren.

Voor een mooi eindresultaat wordt de betonvloer enige dagen na het storten gepolijst met diamant polijst machines.

Polijsten

Het polijsten is wel degelijk een andere en extra bewerking van een gevlinderde betonvloer. Het polijsten van de betonvloer wordt gedaan omdat er eisen aan een vloer worden gesteld die je met alleen vlinderen niet kan bereiken. Door het polijsten haal je het mooiste van een betonvloer naar boven. En is deze veel gemakkelijker te reinigen dan een betonvloer die alleen gevlinderd is.

 

Polijsten verwijdert de cementhuid van de betonvloer tot op het kwartszand dat in het beton zit. Hierdoor ontstaat een egaal beton oppervlak zonder grind-uiterlijk. Dit kwartszand is veel harder dan de cementhuid. Door de betonvloer te polijsten ontstaat een matglanzende laag die bij normaal binnen gebruik vrijwel onverslijtbaar is.

 

Bij betonvloeren die alleen gevlinderd zijn (dit is gebruikelijk bij monolietvloeren) kunnen door het afslijten van het cementhuid op veel belopen delen loopsporen ontstaan.

Dit effect van onregelmatige slijtage kent u wel van winkelvloeren waar de vloer onder de kledingrekken nog heel anders is dan in de loop paden.

 

Door uw betonvloer te laten polijsten voorkomt u loopsporen en onnodige vervuiling in het oppervlak. De betonvloer wordt door polijsten krasvast, stofvrij en veel gemakkelijk te reinigen. Er ontstaat zeer zeker geen kunststof look. Het blijft een echte betonvloer met de bekende wolken en kleurnuances en wellicht hier en daar een afdruk of een spoor van de vlindermachine.

 

Nadat de vloer is gepolijst en gereinigd wordt deze met impregneer/was behandeld. Hierna is de vloer eenvoudig en milieuvriendelijk te onderhouden.

IMG_3018

Impregneerwas

Het is sterk aan te raden de behandeling met impregneerwas nog enkele keren te herhalen. Hoe droger de vloer wordt hoe meer was er in de poriën trekt. Dit in de was zetten van de vloer behoort tot het reguliere onderhoud van de vloer, en wordt gewoonlijk door de klant zelf gedaan. Het onderhoudsadvies wordt afgegeven bij oplevering van de betonvloer. De reiniging en onderhoudsproducten zijn bij ons verkrijgbaar.

Onderhoud

Ook is het mogelijk dat u het jaarlijks onderhoud aan ons overlaat. Voor een vast bedrag wordt de betonvloer grondig gereinigd met de diamant schuurmachines en opnieuw in de impregneerwas gezet. Betonvloeren die niet door ons zijn aangebracht of bestaande betonvloeren kunnen wij wel voor u polijsten (grondig reinigen en stofvrij maken) met de diamant schuurmachines en in de impregneerwas zetten. Ook kunnen dan kleine reparaties worden uitgevoerd zoals scheuren dichtzetten en gaatjes opvullen.

Meer informatie over ons product vindt u op de pagina Vloeren. Voor een impressie van de door ons geleverde woonbeton vloeren kunt u terecht op de pagina Projecten.